Omgeving

In de omgeving van Marina Jirnsum is veel te zien en te doen. U hoeft u dus niet te vervelen. Zeker als u van de natuur houdt zijn wij een goede uitvalsbasis. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nationaal Park de Alde Feanen of ga met uw boot het IJsselmeer op. Even toe aan iets anders dan natuur? Breng een bezoek aan Grou, Sneek of Leeuwarden. We hebben een aantal mooie en handige tips voor u op een rij gezet.

Natuur

De Friese natuur is indrukwekkend. Geniet van een van de nationale parken, de mooie wateren en de weidse landschappen.

Nationaal Park de Alde Faenen

Vanaf Marina Jirnsum bent u met de auto binnen een half uur in dit indrukwekkende park van ruim 4.000 hectare. Er groeien 450 plantensoorten en er broeden ruim 100 vogelsoorten, waaronder de zeearend. Van open water tot de beschutting van het moerasbos en bloemrijke natte graslanden; u vindt het er allemaal. Of u nu wandelt, fietst of vaart, het is hier echt in alle rust genieten.

De Waddenzee

Waddenzee Ook de Waddenzee bereikt u met de auto in ongeveer een half uur. Dit unieke gebied staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Op en bij het water is van alles te doen. Ga bijvoorbeeld eens wadlopen, vogels spotten of een zeehondentocht maken.

Het IJsselmeer

Ijsselmeer Afsluitdijk Het IJsselmeer is een ideale bestemming voor watersporters en zeilers. Het kent vele attracties en bezienswaardigheden. Mooie stranden, typische vissersdorpen, de Afsluitdijk en natuurgebieden de Oostvaardersplassen en de Weerribben – dit is slechts een kleine greep uit alles wat er te zien is. Binnen drie kwartier met de auto staat u aan de oever van dit veelzijdige meer.

Dorpen en Steden

Friesland barst van de leuke dorpjes en steden die de moeite van een bezoek waard zijn. We zetten er een paar voor u op een rij.

Grou

Grou Dit vroegmiddeleeuwse terpdorp ligt op zo’n 10 autominuten afstand van de jachthaven. Het is populair bij watersporters, maar ook bij wandelaars en fietsers. De oude dorpskern is beschermd dorpsgezicht. Breng eens een bezoek aan de karakteristieke Sint Piterkerk of het voormalige raadhuis, waar museum Hert fan Fryslân is gevestigd. Daarna kunt u neerstrijken op een van de gezellige terrassen in het centrum of aan het water.

Jirnsum

Jirnsum Plaats Onze jachthaven ligt aan de rand van Jirnsum. Dit kleine lintdorp ligt aan de rivier de Boarne en heeft zo’n 1.300 inwoners. Met zijn oorsprong in de zevende of achtste eeuw heeft het flink wat historie. Het is de moeite waard om er eens een kijkje te nemen en de sfeer te proeven.

Sneek

Sneek In zo’n 20 minuten bent u met de auto in hartje Sneek. Sneek – of Snits op z’n Fries – is dé watersportstad van Nederland. Daarnaast bruist het van de evenementen, cultuur en leuke winkels. Wilt u het water op? Laat u rondvaren door de grachten, ga suppen of neem een zeilles. Of fiets een rondje Snekermeer en geniet daarna van een heerlijke lunch of diner in een van de vele restaurants.

Leeuwarden

Leeuwarden Breng een bezoek aan de hoofdstad van Friesland, ooit zelfs een hofstad. Binnen een half uur met de auto staat u midden in het centrum. Beklim toren de Oldehove die zelfs schever staan dan de toren van Pisa. Perfect voor een prachtig uitzicht. Wandel door de vele straten en kijk je ogen uit naar alle kunst die u tegenkomt. Kunstenaars benutten alle denkbare plekken voor hun creatieve uitspattingen. Bezoek ook een van de vele musea, zoals het Fries Museum en het Princessehof, dat vol keramiek staat.

Eten en drinken

Wilt u niet te ver van de haven buiten de deur eten? In Jirnsum vindt u Eetcafé De 2 Gemeenten en Café de Fantast waar u kunt lunchen, borrelen en dineren.  Voor een wat breder aanbod adviseren we om naar omliggende plaatsen als Grou en Sneek te gaan.

Boodschappen kunt u het beste doen in Akkrum of Grou. In Grou vindt u een Jumbo, Poiesz en een Lidl en in Akkrum een Poiesz. Al deze winkels zijn zeven dagen per week geopend.

Eten En Drinken In Jirnsum

Een ligplaats aanvragen bij Marina Jirnsum?

We ontvangen u graag!

Bekijk tarieven